Kundcase

Webbaserat biljettsystem

TicketBoss är ett unikt biljettförsäljningssystem utvecklat efter den senaste standarden inom teknik- och internettjänster. Målet är att ge kunderna ett kraftfullt men samtidigt enkelt verktyg för att sälja biljetter på nätet. TicketBoss är gratis så länge du inte tar betalt från dina kunder.

Uppdraget

TicketBoss är en inhouse produkt. Uppdraget om att tillverka ett biljettförsäljnings system. Stora skillnaden från konkurrenter var att systemet ska vara byggd som en egen dedikerad portal för varje enskild arrangör. Där företaget ska kunna anpassa sin egen kassa, landningssida och layouten efter sina behov och grafiska profiler, skapa obegränsade antal evenemang och ha ett ultimat kontroll och statistik över försäljningen, ekonomi, biljetter, evenemang, personal och lokaler.

Del av uppdraget var att systemet ska stödja direktbetalningar via Payson (internetbank, kort) och Swish, samt ett eget digitaliserad faktureringssystem för arrangörer som tillhandahåller försäljning av biljetter till företag. När fakturan blir betald systemet automatiskt genererar och skickar samtliga biljetter till slutkunder.

En mobilapplikation för både Android och iOS för arrangörer ska tillverkas och användas som biljettskanner. Applikationen skulle användas av dörrvakter och personal för att identifiera biljettens validitet genom att skanna en QR kod och hjälpa personalen med bord placeringar.

Vårt uppdrag var också att ta fram design och tillverka en hemsida. Samtliga system ska vara lokaliserade till både svenska och engelska. Webbaserad kassa ska vara responsiv och fungera på samtliga skärmstorlekar med lika bra användbarhet.

Group 3

Develits lösning

En person i vårt team var mycket insatt i event arrangemang och hade mycket erfarenhet inom området. Med hänsyn till det fick han rollen ”product owner” och började med att beskriva konceptet.

Efter det började vi med en noggrann planering och framställning av en teknisk specifikation. Product owner jobbade tätt ihop med project manager vilket betydligt effektiviserade processen med att ta fram rätt specifikation från början och under kort period. Nästa steg var att ta fram mockups och förslag på design.

Även vid det stadiet product owner hade ständigt kontakt med våra designers, vilket stödde mycket till tillverkning av färdigt design på väldig kort tid. Efter att samtliga parter var helt nöjda med specifikationen började vi med att fördela projektet i mindre subtasks.

Tanken var att få en användbar produkt så fort så möjligt och kunna lansera en beta version till ett grupp av testkunder. Därmed nästa steget var att prioritera och planera samtliga uppdragen på tidslinjen för att nå målet.

Projektet är skapad på vår egenutvecklad PHP-motor Cybertooth Engine. För applikationen använde vi Ionic framework. Leveransen av samtliga delar inom projektet tog 8 månader.

Information

Kund

Ticketboss AB

Lanserad

2017

Använda språk

PHP, JS, Ionic, WordPress
MySQL

Fler case

MVR

Helhetlig digitalisering och ombyggnation av Transportstyrelse i Uganda.

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Fleet management
Geolocation
IOT
Lagerhantering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

Bokningssystem

Bokningssystem för samtliga medborgare av Uganda.

2023

Uganda Revenue Authority
AI
Automotive
Betalning
Bokningssystem
Digital signering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem