Kundcase

Bokningssystem för tjänster relaterade med fordon för samtliga medborgare av Uganda.

Digitalisering av bokningssystem för Uganda Revenue Authority för att hjälpa medborgare i Uganda att smidigt boka sin tjänster på nätet och på det sätter både förenkla och förbättra upplevelse medborgarna men även förbättra intern planering och administration.

Uppdraget

Uganda Revenue Authority (URA) ställdes inför en utmaning att effektivisera och modernisera sitt bokningssystem för tjänster relaterade till fordon. Syftet var att erbjuda medborgarna i Uganda en smidig och digital plattform där de kunde boka olika tjänster, vilket skulle förbättra deras upplevelse och samtidigt öka den interna planeringen och administrationen för myndigheten. Develit tog på sig ansvaret som huvudsaklig teknisk partner för att genomföra denna digitala transformation.

Uppdraget innebar att skapa en helt ny digital infrastruktur som skulle möjliggöra onlinebokningar för en rad olika fordonsrelaterade tjänster. Målet var att göra det enklare för medborgarna att boka tjänster såsom registrering, fordonsskatt, licensansökan och andra administrativa ärenden. Genom att erbjuda en sömlös och användarvänlig upplevelse online skulle URA kunna förbättra sitt serviceutbud och samtidigt effektivisera den interna verksamheten.

Group 3 (3)

Develits lösning

Develit skapade för Uganda Revenue Authority (URA) fokuserade på att modernisera och förenkla bokningssystemet för fordonsrelaterade tjänster. Genom att utveckla en användarvänlig webbplattform och mobilapplikation gjorde Develit det möjligt för medborgarna i Uganda att enkelt boka olika tjänster online. Genom att använda den senaste teknologin inom användarvänlighet och responsiv design skapades en intuitiv och enkel plattform för att boka tjänster som registrering, fordonsskatt och licensansökan.

Programvaran kopplades samman med URA:s interna system, vilket gjorde det möjligt att hantera bokningar och resurser på ett mer automatiserat sätt. Genom att automatisera schemaläggning, påminnelser och betalningar underlättades både medborgarnas upplevelse och URA:s administrativa arbete.

Denna lösning har moderniserat tillgängligheten till fordonsrelaterade tjänster i Uganda genom att göra bokningsprocessen smidigare och mer digital. Develits samarbete med URA har lett till en mer effektiv och användarvänlig tjänsteinfrastruktur som gynnar både medborgarna och myndighetens interna processer.

 

Information

Kund

Uganda Revenue Authority

Lanserad

2023

Använda språk

Strikt NDA

 

Fler case

MVR

Helhetlig digitalisering och ombyggnation av Transportstyrelse i Uganda.

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Fleet management
Geolocation
IOT
Lagerhantering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

MVVF

Digital "Motor Vehicle Registration Form" för tullverket och trafikverket av Uga...

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Digital signering
Fleet management
Geolocation
Logistik
Restaurang
Support och IT-drift
Videonispektion
Webbaserat affärsystem