Kundcase

Fullständig ombyggnation och digitalisering av Transportstyrelse i Uganda

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda har bestämt sig att fullständigt se över och bygga om deras Transportstyrelse där Develit har nyckelroll i programvarutillverkning.

Uppdraget

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda stod inför en omvälvande utmaning med att modernisera sitt transportsystem och samtidigt stärka samarbetet över nationsgränserna. Develit spelade en central roll som strategisk partner och ledde ansträngningarna för att transformera Ugandas transportsystem och införa innovativa lösningar för smarta nummerplåtar samt en heltäckande livscykelhantering av fordon. Samtidigt skulle Develit skapa en säker och smidig kommunikationskanal mellan myndigheterna i Uganda och Kenya, särskilt med fokus på Tullverken i båda länderna.

Uppdraget innebar att skapa en ny era av transporteffektivitet och samarbete. De gamla nummerplåtarna skulle bytas ut mot avancerade smarta nummerplåtar, och hela processen – från tillverkning till installation – skulle kontrolleras och hanteras genom en skräddarsydd programvara utvecklad av Develit. Samtidigt skulle denna programvara omfatta hela livscykeln för fordon i Uganda, vilket innefattade import och/eller tillverkning, användning, ägarbyte och till och med export eller återanvändning.

Group 3 (2)

Develits lösning

Develit har utvecklat för Ministry of Works and Transport i Uganda är en banbrytande och innovativ framställning av modern teknik. Genom att utnyttja de senaste framstegen inom digital säkerhet, programmeringsspråk och virtuell teknik har Develit skapat en komplex och sofistikerad programvarulösning som kommer att omdefiniera transportsektorn i Uganda och bortom.

Genom att integrera toppmoderna säkerhetstekniker som kryptering, biometrisk identifiering och flerfaktorsautentisering har Develit säkerställt att den kritiska informationsutbytet mellan myndigheter och länder är fullt skyddat mot eventuella hot. Genom att utnyttja de senaste framstegen inom programmeringsspråk och arkitektur har Develit byggt en skalbar och robust programvara som kommer att möta dagens krav och fortsätta att vara anpassningsbar för framtida teknologiska förändringar.

Vidare har lösningen införlivat virtuell teknik och molnbaserad infrastruktur för att optimera resursutnyttjande och möjliggöra smidig skalning. Detta ger en flexibilitet som är nödvändig för att hantera det växande behovet av informationshantering inom transportsystemet.

Projektets ambition sträcker sig över en tioårsperiod, och detta långsiktiga perspektiv har medfört att lösningen har byggts med hållbarhet, framtidssäkring och kontinuerlig förbättring i åtanke. Develit har etablerat en teknologisk grund som kommer att stödja Ugandas transportsystem genom att hantera komplexiteten och kraven under de kommande åren.

Sammanfattningsvis är lösningen som Develit har utvecklat inte bara ett genombrott för digital innovation inom transportsektorn utan också en symbol för samarbete mellan länder och myndigheter. Med en kraftfull kombination av de senaste teknologierna och en projektvision som sträcker sig över ett decennium, kommer denna programvarulösning att staka ut vägen för en modern och samordnad transportinfrastruktur i Uganda och regionen.

 

Information

Kund

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda

Lanserad

2023

Använda språk

Strikt NDA

 

Fler case

Bokningssystem

Bokningssystem för samtliga medborgare av Uganda.

2023

Uganda Revenue Authority
AI
Automotive
Betalning
Bokningssystem
Digital signering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

MVVF

Digital "Motor Vehicle Registration Form" för tullverket och trafikverket av Uga...

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Digital signering
Fleet management
Geolocation
Logistik
Restaurang
Support och IT-drift
Videonispektion
Webbaserat affärsystem