Kundcase

Motor Vehicle Registration Form

Digitalisering av fordoninspektion i samarbete med ASYCUDA för Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda och Tullverket av Uganda.

Uppdraget

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda stod inför behovet av att effektivisera och modernisera processen för fordoninspektion och registrering. I samarbete med ASYCUDA och Tullverket i Uganda, tog Develit på sig ansvaret att digitalisera denna process och skapa en smidig och strömlinjeformad hantering av fordoninspektioner och registreringar.

Uppdraget innebar att utveckla en digital plattform för Motor Vehicle Registration Form som skulle möjliggöra för fordonsägare att enkelt ansöka om och genomgå fordoninspektion online. Genom att integrera ASYCUDA-systemet skulle även Tullverket kunna hantera tullrelaterade ärenden effektivt och samordnat. Målet var att förenkla och förbättra hela processen för fordoninspektion och registrering, samtidigt som övervakningen och kontrollen skulle stärkas.

Group 3 (4)

Develits lösning

Develit designade och utvecklade en användarvänlig digital plattform för Motor Vehicle Registration Form. Plattformen gjorde det möjligt för fordonsägare att fylla i och lämna in ansökningar om fordoninspektion online. Genom att integrera systemen med ASYCUDA kunde Tullverket och Transportstyrelsen smidigt samordna tullrelaterade ärenden med inspektion och registrering.

Denna lösning möjliggjorde för fordonsägare att enkelt boka inspektionsdatum, fylla i nödvändig information och ladda upp dokument online. Inspektionsresultaten och registreringsstatus kunde sedan snabbt kommuniceras tillbaka till användarna. Samtidigt kunde Tullverket i Uganda effektivt övervaka och hantera tullrelaterade ärenden i samklang med inspektioner och registreringar.

Resultatet var en modern och digitaliserad process för fordoninspektion och registrering som gjorde det möjligt för medborgare och myndigheter att arbeta smidigare och mer samordnat. Genom att skapa en enkel och tillgänglig plattform bidrog Develit till att minska tidskrävande och manuella processer, vilket resulterade i ökad effektivitet och förbättrad användarupplevelse.

Genom sitt samarbete med Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda och Tullverket i Uganda har Develit framgångsrikt digitaliserat processen för fordoninspektion och registrering. Denna lösning har inte bara förbättrat den administrativa effektiviteten utan också erbjudit medborgarna en enklare och mer tillgänglig väg för att genomföra inspektioner och registreringar av sina fordon.

Information

Kund

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda

Lanserad

2023

Använda språk

Strikt NDA

 

Fler case

MVR

Helhetlig digitalisering och ombyggnation av Transportstyrelse i Uganda.

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Fleet management
Geolocation
IOT
Lagerhantering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

Bokningssystem

Bokningssystem för samtliga medborgare av Uganda.

2023

Uganda Revenue Authority
AI
Automotive
Betalning
Bokningssystem
Digital signering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem