Kundcase

Bok och mobilapplikation

Läsa Lätt är en metod för att hjälpa barn att knäcka läskoden och undvika problem redan i början av läsundervisningen. Metoden har testats i förskolor med mycket goda resultat.

Uppdraget

Läsa Lätt, en innovativ metod för att underlätta läsundervisningen för barn och hjälpa dem knäcka läskoden, sökte Develits hjälp för att utveckla en mobilapplikation som skulle göra läsinlärningen roligare och mer effektiv. Uppdraget innebar att skapa en användarvänlig app med fokus på att låta barn gissa bokstavskombinationer med stöd av färgkodade signaler och ljudkartor.

Group 4 (10)

Develits lösning

Develit tog på sig uppdraget och utvecklade mobilapplikationen "Läsa är Lätt" med en innovativ metod som hjälpte barn att bemästra läsning från början. Genom att kombinera visuell stimulering och färgkodade signaler skapades en lärandemiljö som lockade barnen att utforska ljud och bokstäver på ett engagerande sätt. Applikationen integrerade en unik ljudkarta som placerade bokstäver i ett system med logiska bokstavskombinationer, vilket underlättade barnens förståelse för hur bokstäver låter och ser ut.

Applikationen inkluderade också en interaktiv inlärningsprocess där barnen kunde sjunga bokstavskombinationerna och memorera dem på ett naturligt sätt. Färgkodade signaler hjälpte barnen att koppla rätt ljud till rätt bokstav och skapade en lustfylld inlärningsupplevelse. Lösningen tog även hänsyn till barnets hjärnans anatomi vid specifik ålder, vilket gjorde det möjligt att avkoda ord snabbare och mer effektivt.

 

Information

Kund

Alegor AB

Lanserad

2019

Använda språk

PHP, JS, Ionic, React Native, WordPress,
Laravel, MySQL, Redis

Fler case

MVR

Helhetlig digitalisering och ombyggnation av Transportstyrelse i Uganda.

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Fleet management
Geolocation
IOT
Lagerhantering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

Bokningssystem

Bokningssystem för samtliga medborgare av Uganda.

2023

Uganda Revenue Authority
AI
Automotive
Betalning
Bokningssystem
Digital signering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem