COT

COT

COT Sverige AB startade 2020 med affärsidén att hyra ut verktyg och sälja material inom byggbranschen med högsta möjliga kvalité med service till förmånliga priser. För att hålla måttet, behövde företaget ett bra stöd av IT-system bl.a administrera sitt lager, sina kunder, sina beställningar, sin ekonomi och sin logistik. Nu är företaget framgångsrikt med många trogna kunder och robusta IT-lösningar levererade av Develit.

Vi har gjort följande: Webbaserat affärssystem, mobilapplikationer, hemsida, webbutik, support och IT-drift.

Image

Uppdrag

COT Sverige AB:s vision är att med hjälp av nyfikenhet och innovativt tänkande arbeta väldigt hårt för att just er byggarbetsplats blir optimerad. De vill sätta sig in i er verksamhet och skräddarsy uthyrning och försäljning av infästningar och förbrukningsmaterial utifrån kundernas specifika behov.

För att möjliggöra detta, behövde COT Sverige AB ett genomtänkt IT-verktyg för att kunna organisera sitt lager och ha stenkoll på alla artiklar och beställningar med ett webbaserat affärssystem. Då deras personal ständigt är i rörelse, behövdes det ett system med vilket man kunde arbeta effektivt både från dator och mobil oavsett sin position.

För underlätta för sina kunder att få beställningar, levererade till deras olika arbetsplatser och ha koll på sina inhyrda artiklar, så behövdes en smidig, mobilanpassad och lättanvänd kundportal och webbutik.

Vidare, ville COT effektivisera arbetet för sin lagerpersonal med rutiner som att registrera artiklar, följa lagersaldot och göra inköp. Även plocka nya beställningar och skicka dem till kunderna. För mottagning av returer, krävdes det ett genomtänkt lagersystem med en mobilapplikation för Android och iOS.

Det behövde även en ett logistiksystem både på webben och som mobilapplikation för både planering och utförande av leveranser. Med hjälp av logistiksystem, kunde föraren effektivisera sina rutter och enkelt registrera samt journalföra leveranser med underliggande dokumentation.

För att automatisera sin ekonomi och bokföra alla sina inkommande ordrar behövde kunden ett robust, automatiserat faktureringssystem som skötte det mesta åt kunden.

För att ständigt effektivisera sitt arbete, jobba mot sina mål och arbeta så produktivt som möjligt behövde COT Sverige ett avancerat system för statistik och uppföljning av alla sina affärsprocesser.

Image

Utförande

Develit AB påbörjade med glädje utvecklingen av samtliga kundens system, vilka vi kontinuerligt utvecklar och ansvarar för hela driften sedan 2020. Samtliga av deras system är baserade på våra servrar på Amazons plattformar i Stockholm.

Just nu, har COT Sverige AB en modern webbportal och webbutik för sin kunder, mobilapplikationer för både iOS och Android för smidig lagerhantering och logistik. Plus smidiga leveranser samt ett mycket avancerat affärssystem med vilket de organiserar de flesta av sina affärsprocesser.

Ni får gärna besöka deras webbutik här: https://cotsverige.se/

GDPR-säkrade lösningar

All vår utveckling och datahantering sker i enlighet med GDPR-lagen. Det betyder bland annat att all information sparas på våra servrar i Sverige. När vi inleder ett samarbete förbereder vi ett Personuppgiftsbiträdesavtal (PUB-avtal) för att säkerställa att riktlinjer och regler följs.

Kontakta oss