Kundcase

Webbaserat affärssystem

COT Sverige AB startade 2020 med affärsidén att hyra ut verktyg och sälja material inom byggbranschen med högsta möjliga kvalité med service till förmånliga priser. För att hålla måttet, behövde företaget ett bra stöd av IT-system bla. administrera sitt lager, sina kunder, sina beställningar, sin ekonomi och sin logistik. Nu är företaget framgångsrikt med många trogna kunder och robusta IT-lösningar levererade av Develit.

Uppdraget

COT Sverige AB:s vision är att med hjälp av nyfikenhet och innovativt tänkande arbeta väldigt hårt för att just er byggarbetsplats blir optimerad. De vill sätta sig in i er verksamhet och skräddarsy uthyrning och försäljning av infästningar och förbrukningsmaterial utifrån kundernas specifika behov.

För att möjliggöra detta, behövde COT Sverige AB ett genomtänkt IT-verktyg för att kunna organisera sitt lager och ha stenkoll på alla artiklar och beställningar med ett webbaserat affärssystem. Då deras personal ständigt är i rörelse, behövdes det ett system med vilket man kunde arbeta effektivt både från dator och mobil oavsett sin position.

För underlätta för sina kunder att få beställningar, levererade till deras olika arbetsplatser och ha koll på sina inhyrda artiklar, så behövdes en smidig, mobilanpassad och lättanvänd kundportal och webbutik.

Vidare, ville COT effektivisera arbetet för sin lagerpersonal med rutiner som att registrera artiklar, följa lagersaldot och göra inköp. Även plocka nya beställningar och skicka dem till kunderna. För mottagning av returer, krävdes det ett genomtänkt lagersystem med en mobilapplikation för Android och iOS.

Det behövdes även ett logistiksystem både på webben och som mobilapplikation för både planering och utförande av leveranser. Med hjälp av logistiksystem, kunde föraren effektivisera sina rutter och enkelt registrera samt journalföra leveranser med underliggande dokumentation.

För att automatisera sin ekonomi och bokföra alla sina inkommande ordrar behövde kunden ett robust, automatiserat faktureringssystem som skötte det mesta åt kunden.

För att ständigt effektivisera sitt arbete, jobba mot sina mål och arbeta så produktivt som möjligt behövde COT Sverige ett avancerat system för statistik och uppföljning av alla sina affärsprocesser.

Screenshot 2023-03-30 094613

Develits lösning

Develit AB påbörjade med glädje utvecklingen av samtliga kundens system, vilka vi kontinuerligt utvecklar och ansvarar för hela driften sedan 2020. Samtliga av deras system är baserade på våra servrar på Amazons plattformar i Stockholm.

Just nu, har COT Sverige AB en modern webbportal och webbutik för sin kunder, mobilapplikationer för både iOS och Android för smidig lagerhantering och logistik. Plus smidiga leveranser samt ett mycket avancerat affärssystem med vilket de organiserar de flesta av sina affärsprocesser.

Ni får gärna besöka deras webbutik här: https://cotsverige.se/

Information

Kund

COT Sverige AB

Lanserad

2020

Använda språk

PHP, JS, React Native, Vue.JS
MySQL, Rabbit MQ

Jonas Magnusson
VD på COT Sverige AB

Develit har en förmåga att förstå vår verksamhet och har utöver precision i sin programmering löpande implementerat tankar och idéer som hjälper så väl oss som våra kunder att utvecklas tillsammans. Uppföljningar, informationsflöden och smidiga verktyg förenklar vår ”utvecklings-vardag,” som annars kan uppfattas som ett väldigt komplext område. Jag rekommenderar Develit starkt som samarbetspartner.

Fler case

MVR

Helhetlig digitalisering och ombyggnation av Transportstyrelse i Uganda.

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Fleet management
Geolocation
IOT
Lagerhantering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

Bokningssystem

Bokningssystem för samtliga medborgare av Uganda.

2023

Uganda Revenue Authority
AI
Automotive
Betalning
Bokningssystem
Digital signering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem