Kundcase

Digitalt
bilauktion

Med Cardia kan ni fokusera på att sälja bilar och låta vår helhetslösning hantera all administration för er verksamhet. I vår tjänst kan ni göra allt ifrån att hantera inköp, försäljning, direktanmälan, direktåtkomst, test av inköpsbilar, sälja inbytesbilar vidare på auktion, ta betalt av kunder med bankbetalning eller finansiering, skriva ut prisskyltar, fylla i varudeklaration och skapa avtal med Mobilt BankID.

Uppdraget

Uppdraget var att planera, skapa och kontinuerligt driva hela Cardias digitala lösning, servrar och infrastruktur. Projektet idag består av en webbsida, ett webbsystem och en mobilapplikation som ska fungera både med iOS och Android. 

Cardia är en komplex tjänst som kopplar samman många aktörer på marknaden, såsom Transportstyrelsen, bilprovningar, garanti- och försäkringsbolag, banker och andra finansiella institut. 

Den viktigaste delen av uppdraget var att skapa systemets arkitektur så att det digitala samarbetet med ovannämnda aktörer skulle kunna ske på ett effektivt sätt. Systemet måste även ha säker datahantering, följa GDPR-direktiven och ha ett säkerhetssystem som självlärande vad gäller bedrägeriförsök.

Group 1 (1)

Develits lösning

Vi blev kontaktade av Cardias VD, som hade en genomtänkt idé om en bättre digital tjänst för bilförsäljning på den privata marknaden. Det som behövdes var ett team av kompetenta utvecklare och personer som kunde hjälpa till med att kombinera samarbete mellan många stora aktörer i en enda applikation. 

Uppdraget påbörjades med planeringen, beskrivningen och framtagningen av modeller. Två månader senare hade vi ett färdigt koncept och kunde påbörja utvecklingen. 

Under sex månades resa, har utseendet och funktionaliteten hos Cardias applikation ändrats flera gånger i enlighet med synpunkter och inkomna krav från samarbetspartners. Det var en stor utmaning att reagera snabbt på dem, införa ändringar och hålla planerade deadlines. 

 Vi lyckades successivt med samtliga uppdrag och tjänsten är nu tillgänglig på https://mycardia.se 

 Ha en trevlig bilaffär med Cardia!

Information

Kund

Cardia AB

Lanserad

2019

Använda språk

PHP, JS, Vue.JS, Ionic, React Native
MySQL, Reddis

Anni Mowlid
VD på Cardia AB

Develit har verkligen underlättat utvecklingen av Cardia. Genom att de förstår våra ideér och tankar har processen varit otroligt smidig. Idag, två år senare, har Cardia med hjälp av teamet på Develit gått från en affärsidé till ett affärssystem som används dagligen av hundratals bilhandlare. Jag rekommenderar Develit oerhört starkt. Deras team av kompetenta, kreativa och prestigelösa individer kommer att underlätta er utveckling.

Fler case

MVR

Helhetlig digitalisering och ombyggnation av Transportstyrelse i Uganda.

2023

Ministry of Works and Transport of the Republic of Uganda
AI
Automotive
Fleet management
Geolocation
IOT
Lagerhantering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem

Bokningssystem

Bokningssystem för samtliga medborgare av Uganda.

2023

Uganda Revenue Authority
AI
Automotive
Betalning
Bokningssystem
Digital signering
Logistik
Support och IT-drift
Webbaserat affärsystem